30 лесни рисунки с молив за начинаещи

Случвало ли ти се е да се чувстваш като единствения човек без какъвто и да е талант за рисуване? Или може би обичаш да го правиш като хоби, но имаш нужда от някакви основни насоки? Иска ти се да знаеш как се рисува, но нямаш време за уроци? Е, във всеки от тези случаи, ще се постараем да ти помогнем. Невинаги човек се нуждае от особена дарба, за да се справя с някои лесни рисунки. Както често чуваме, трудът побеждава таланта. С няколко бързи скици ще можеш да впечатлиш всички около теб. Ето защо ти предлагаме урок за различни рисунки с молив за начинаещи. На следващите редове ще откриеш насоки как безпроблемно да изобразиш голяма част от това, което ни заобикаля – ще те подготвим с идеи за рисуване на животни, хора и анимационни герои.

1. Как се рисува роза

Розите имат толкова символично значение, че със сигурност би спечелил любим човек със специално нарисувана от теб картинка. Това би било и добра идея за картичка например по случай Свети Валентин или Деня на жената. Затова ще ти дадем няколко указания как се рисува роза най-лесно.
Започни като нарисуваш едно кръгче в центъра на листа. Заобиколи го с няколко овални линии, които ще бъдат най-вътрешния слой листенца. Около тях направи следващ слой под формата на спираловидна линия. Продължи с още по-широка спирала като всеки път разнообразявай извивките. Когато розата придобие желаната големина, добави стъбло и листенца. Накрая оцвети по желание.

2. Как се рисува кон

Конете се свързват с особено чувство на свобода и енергия, присъстват в много митове и легенди, а стават и предмет на много произведения на изкуството. Ако искаш да знаеш как се рисува кон, значи си на правилната страница. Започни като направиш скица – кръг за главата, по-големи кръгове за предната и задната част на тялото, от които надолу да тръгват краката, като отново отбележи с кръгове извивките (при колената и копитата долу). Тези извивки са особено важни за различните пози при движение. После продължи с контурите на тялото около тази скица на скелета като започнеш от муцуната, минеш през врата и оформиш останалата части. Накрая добави уши, очи, опашка, грива и всички останали елементи, които ще завършат твоята рисунка. Разбира се, изтрий кръговете от вътрешната част. Ако искаш да нарисуваш коня в движение, разгледай снимки, за да бъде точна позата. В случай че решиш да рисуваш пони, имай предвид да направиш краката и врата по-къси.

3. Как се рисува котка

Мъррр! Колко изящна и грациозна форма имат котките, колко красиви разцветки и колко много различни видове – нищо чудно, че в интернет можеш вече да откриеш и страница „Cats of Sofia“. А знаеш ли как се рисува котка? Ако и ти обичаш тези своенравни животинки, ето няколко идеи как да ги илюстрираш. Най-лесният начин да нарисуваш котка е в седналото ѝ положение. Отново започни с отбелязването на части от скелета с кръг – главата, горната част на тялото и седалището. Обозначи предните крака с две линии под кръга за горната част от тялото. Започни да чертаеш контурите като добавиш уши, лапи, опашка и изтрий частите от скелета след това. Завърши с детайли по лицето и окосмяване. Космите от козината трябва да са насочени в някаква определена посока. Обърни внимание на детайлите – не забравяй мустаците и носа в триъгълна форма. Ако се стремиш да нарисуваш конкретна порода, разгледай снимки и се фокусирай върху това, което я отличава от останалите породи – степен на окосмение, форма на ушите, цвят на козината и т.н.

4. Как се рисува човек

Е, всички знаем, че човечетата с линия за тяло и кръгче за глава са много сладки, но от един момент нататък едва ли ще можеш да впечатлиш някого с такава фигура. Все пак, има някои общи правила за това, как се рисува човек, с които ще успееш да сътвориш много по-реалистичен образ. И тук е най-лесно да започнеш скицирайки скелета. Нарисувай обърната яйцевидна форма за глава, два овала за бюста и долната част на тялото, както и линии на ръцете и краката с кръгове по сгъвките (лакти, колена и др.). Около тях оформи цялостно тялото. Ренесансовият идеал за височина на човека е 8 глави – макар че, малко хора могат да се похвалят с такъв ръст и при повечето по-точната мярка е 7 глави, можеш да се придържаш към тази пропорция, за да бъдат фигурите издължени. Повечето професионалисти започват от главата надолу, но ако се чувстваш по-удобно започвайки от друга част на тялото, това няма особено значение за резултата. Накрая добави останалите елементи – части на лицето, дрехи, коса и изтрий ненужните части от скицата.

5. Как се рисува Дядо Коледа

Когато стане време за коледни картички и ни е омръзнало от вечната елха с подаръци под нея, често се чудим как се рисува Дядо Коледа. Затова сега ще ти дадем нашите съвети за изпълнението на тази задача, а ти развий въображението си следващата Коледа. Лесният начин е да започнеш да рисуваш Дядо Коледа както в гореописания метод за скициране на човек – само че с кръг за главата, а овалите трябва да са много по-широки и да преливат един в друг вместо просто да се допират. Недей да спазваш правилото за ръст, равен на 8 глави, а по-скоро го направи със седем – фигурата на дядо Коледа не трябва да е издължена, а по-скоро едра. Вместо линии, използвай за ръцете и краката овали, за да имат и те по-заоблени форми, както и да ти е удобно да нарисуваш отгоре дебелото червено яке. Когато приключиш със скелета, започни да добавяш задължителните елементи – външен контур на тялото, брада, лице и изтрий излишните скици. Накрая се захвани с частите от облеклото – шапка, палто, ръкавици и ботуши и боядисай в обичайните цветове.

6. Как се рисува миньон

Кой ли не обича тези сладки пакостници от любимата ни анимация? Ако искаш да зарадваш някой техен фен с рисунка, специално за теб сме приготвили указания за това как се рисува миньон. Започни от очите – може да са две или само едно. Ще даваме указания за 2 очи, но те лесно могат да се прехвърлят и върху другия вариант. Нарисувай два кръга в центъра на листа и ги заобиколи с по още един кръг, но така че външните кръгове да се свързват – накрая това трябва да излежа като хоризонтално легнала осмица. Във вътрешните кръгове нарисувай малки кръгчета за самите очи, а в тях – още по-малки кръгчета за зениците. След това очертай отстрани тялото във форма на яйце. Добави крайниците – за краката можеш да използваш трапец, който да разделиш наполовина и под него – 2 овала за обувките. Ръцете трябва да стърчат от тялото и не забравяй за ръкавиците. Довърши картинката като добавиш характерния гащеризон и широката усмивка. Накрая оцвети и се радвай на резултата.

7. Как се рисува кола

И ти ли си фен на „Формула 1“? Или просто се интересуваш по-задълбочено от коли? Сега ще разбереш как се рисува кола, за да можеш да илюстрираш любимите си модели. Започни с правоъгълен паралелепипед за основното тяло на колата. Отгоре нарисувай два долепени трапеца, които ще служат за покрив и стъкла. Продължи като нанесеш важните елементи върху паралелепипеда – гуми, огледала, врати, фарове. Разграфи ясно предното стъкло и прозорците. Оформи контура на колата и изтрий ненужните линии. Накрая довърши с детайлите (джанти, чистачки и т.н.) и оцвети по желание. Това е вариантът колата ти да изглежда триизмерна. Ако рисуваш в профил, можеш да започнеш от колелата, да добавиш правоъгълник върху тях за основното тяло и отново да завършиш с два трапеца отгоре. Следващите стъпки са идентични.

8. Как се рисува куче

Ако и за теб верният отговор във вечната дилема „куче или котка“ е куче, бихме се радвали да ти покажем как да увековечиш любимата си порода с рисунка. Най-лесният начин за изобразяването на куче е в профил. Започваш от муцуната и ухото, след което добавяш долната страна на тялото – врата и гърдите. Продължаваш с горната част на тялото – от врата, през гърба до опашката. Следват двата крака на преден план и коремът между тях. След това добавяш другите два крака и опашката. Накрая остава оформянето на детайлите – окосмяване, шарки и др. Както и при котките, разгледай снимки на желаната порода и се информирай относно важните детайли – съобрази височината, дължината на опашката, дължината на космите, формата на муцуната и цветовете според вида.

9. Как се рисува заек

Тези пухкави топки са любимци на всички – и как иначе? С дългите си уши и сладкото потреперване на нослето биха могли да спечелят всяко сърце. Ако се чудиш как се рисува заек, ще ти представим една лесна за изпълнение идея в следващите редове. За цялостна картинка на зайче, ти препоръчваме отново варианта в профил. Започни от тялото във форма на овал и добави към него, полегнала диагонално, главата с яйцевидна форма. След това оформи големите уши и крайниците отдолу. Долепи опашката в долната част на тялото и покрий тялото с козина. След това се фокусирай върху окото, носа и мустаците и твоята картинка ще е завършена. Ако искаш да нарисуваш единствено главата и то фронтално, започни с форма на отворен отгоре овал и преди да го затвориш вмъкни ушите в него. Добави очите със зениците (като нарисуваш две кръгчета едно в друго) и носа, който можеш да оставиш триъгълен. Не забравяй за характерните мустаци. По желание оцвети.

10. Как се рисува лице

Един от най-запомнящите се подаръци, който можеш да направиш на някого, е негов/неин портрет. Най-важното при тази задача е да спазиш приетите пропорции. Сега ще ти предадем някои от тях, за да ти покажем как се рисува лице. Започни от формата на лицето – най-добре да е по-издължена. Очите трябва да се намират точно на височината на центъра по вертикала на цялото лице. Между тях трябва да има разстояние колкото ширината на едно око. Носът трябва да се разпрострира от линията, на която са разположени очите до максимум средата на долната половина на лицето. Ушите трябва да са със същите пропорции. Устните се падат горе-долу на една трета от долната четвъртина на лицето. Тъй като често има проблеми с тях – можеш да си представиш най-грубо горната като планина с два върха, а долната като полукръг. И все пак, имай предвид, че пропорциите са нещо субективно. Повечето хора не са абсолютно пропорционални, а и едва ли някой велик художник е седял с линийка за точност. Ако имаш по-специални форми като идея, следвай въображението си.

11. Как се рисува вълк

Вълците са опасни, но и много красиви животни. Нищо чудно, че присъстват в много произведения на изкуството. Поради това ще отделим следващите няколко реда на указанията по въпроса как се рисува вълк. Всъщност процедурата е общо взето същата както при кучето. Започни от муцуната, през тялото и завърши с краката. Не забравяй дебелата козина и опашка. Най-голямата разлика с кучето произтича именно от муцуната – постарай се тя да е по-остра, очите да са заплашителни и не пропускай козината по лицето. Застрашаващият вид може да бъде завършен и чрез остри нокти по лапите. За най-добър успех отново ти препоръчваме да разгледаш различни снимки, от които да се вдъхновиш.

12. Как се рисува дърво

Едва ли има пейзаж, в който да отсъстват дървета. Дори да е само скица, полезно е да знаеш как се рисува дърво и то не под формата на кръг с черта отдолу за корона и ствол. Затова сме подготвили няколко полезни съвета по въпроса. Започни от земята, от която ще излиза твоето дърво. Нарисувай ствола – поинтересувай се относно различните видове дървета – брезата например има доста тънък ствол в сравнение с ореха. След това премини към клоните – при широколистните дървета те обикновено растат нагоре, а не настрани. Когато правиш разклоненията на един клон, никога не прави всичките на една височина или симетрично. Оформи короната по свой вкус – чрез вълнообразни линии около клоните, някои от които можеш дори да изтриеш в движение. Имай предвид, че горната част на короната, която е огряна от слънцето, винаги е малко по-светла от долната. И ето – твоето дърво ще е готово. Някои професионалисти съветват при първите опити за рисунка на дърво да се ползва формата на асо спатия като шаблон за пропорции.

13. Как се рисува око

Очите са едни от най-изразителните части на човешкото тяло и са носители на много значения. Един поглед може да казва много – от любов, през досада, до омраза. Трудно е да се улови цялата им изразителност на лист хартия. Но все пак, сега ще откриеш малко насоки за това, как се рисува око реалистично. Картина на око се започва с външната му част – оформянето на горния и долния клепач. Тази форма силно варира от човек до човек, така че прегледай повечко снимки и си избери някоя, която да те вдъхновява. След това добави ириса и зеницата. Важно е да не се опитваш да побереш ириса с точност между двата клепача – обикновено горният клепач закрива частично ириса. Естествено, зеницата трябва да е в наситено черно. За ириса е най-добре да започнеш с по-тъмно по краищата и да изсветляваш към центъра. За финал изрисувай горните и долните мигли, както и вежда.

14. Как се рисува мече

Дори филтърите в Месинджър с мечешки ушички показват колко сладки могат да бъдат тези животни. Ако искаш да зарадваш някого с рисунка, тук ще ти покажем как се рисува мече. Отново е добре да работиш върху предварително скицирано тяло. Започни с малко кръгче за главата, което да се припокрива с по-голямо за тялото. Добави овали за ръце и крака и малки кръгчета за ушички. Оформи муцуната с очи и нос и след това добави малки кръгчета във вече направените за уши и корем. Отдели крайните части на лапите с вълнообразна линийка. За да постигнеш ефекта на козина, мини по контура на тялото отново с вълнообразна линия и след това изтрий излишните останки от скицата. При оцветяването нашари отделената част на крайниците, вътрешните кръгове и муцуната в по-светло кафяво от това, което използваш за останалата част от тялото.

15. Как се рисува лисица

Както при останалите по-големи животни, рисунката в профил е най-подходяща, когато се учим как се рисува лисица. Започни от муцуната – оформи заострените ушички и издължените зеници на очите, които са подобни на котешките. Продължи с горната част на тялото до опашката и долната заедно с двата крака на преден план. Опашката трябва да е пухкава и широка, но да не достига стъпалата. Завърши като добавиш двата крака на заден план. Покрий цялото тяло с козина, оформи лапичките и твоята лисица ще е готова.

16. Как се рисува русалка

Много от децата израстват с приказката за Ариел, митовете за сирените или пък сериала H2O. Русалките са особено очароващи и вълшебни същества. Ако искаш да знаеш как се рисува русалка, сега ще ти дадем няколко указания. Започни с кръг за главата, който свържи чрез две линии (врат) за отворен овал, който ще служи за горната част на тялото. Към горната част на тялото свържи дългата рибешка опашка, върху която нарисувай люспи под формата на отворени нагоре полукръгове. След това добави дългите ръце и развятата коса. За финал оформи частите на лицето и добави гердан или сутиен от миди. За повече достоверност изобрази и морето и/или подводните обитатели около русалката.

17. Как се рисува пеперуда

Пеперудите са едни от най-нежните и красиви насекоми, които притежават толкова интересни разцветки и шарки по крилете си, че си заслужава да бъдат изобразени на лист хартия. В случай че и теб те е вдъхновила някоя от тях. Започни с два овала за тялото – по-къс отгоре и по-дълъг от долната страна. Върху тях постави кръгче за главата и извий антените. Започни с горните крила – те трябва да имат по-триъгълна форма. Долните крила са по-скоро в квадратна (но обла) форма. Когато се захванеш с шарките, имай предвид, че те трябва да са идентични от двете страни. Обикновено външните линии на крилата се изобразяват в по-тъмен цвят. И тук обаче си струва да разгледаш повечко картинки в интернет, за да имаш по-добра представа и по-ясна идея.

18. Как се рисува елен

Елените също като конете са изключително горди и красиви животни. Ето защо, ще ти дадем няколко съвета за това как се рисува елен. Започни със скица на тялото – кръг за главата и два по-големи кръга за предната и задната част от тялото. Оформи контура на тялото и добави четирите крака – първо тези на предна линия, а после задните. След това обърни внимание на детайлите – елените имат големи очи, кръгъл нос и овални уши, съвсем леко заострени в края. Оформи рогата – постарай се да са дълги и величествени, както и да постигнеш симетрия от двете страни. Изтрий излишното от първоначалната скица. После се заеми с останалите елементи – копитата и опашката на елена, която е малка и прибрана. Довърши отново като придадеш на тялото окосмен вид. По желание оцвети.

19. Как се рисува череп

Ако си падаш по черепи, има лесен начин да се научиш да ги изобразяваш. На следващите редове ще откриеш как се рисува череп бързо, така че хващай молива. Започни като нарисуваш полукръг. Продължи да го спускаш надолу, но остави дъното отворено. За да го затвориш, изтегли надолу една овална линия между двата края във формата на латинската буква „u“, която да служи за долната част на черепа. Върху нея можеш да нарисуваш устата. Това може да стане или като отново начертаеш една овална линийка и я покриеш с хоризонтални за зъбите, или като ясно нарисуваш зъбите под формата на квадратчета, имитирайки усмивка. След това добави очите – трябва да са големи, кръгли и черни. За финал нарисувай две ноздри и твоят череп ще е завършен.

20. Как се рисува къща

Ако мечтите ти да станеш архитект не са се сбъднали, а все още ти се иска да научиш как се рисува къща, имаме подходящото решение за теб. Започни като нарисуваш два правоъгълника, еднакви по височина, но различни на дължина. Над тях оформи покрива под формата на трапец. В по-малкия правоъгълник нарисувай врата, а в по-големия – няколко прозореца. И оттук нататък развихри въображението си – заеми се с керемидите на покрива и комина. След това, обмисли фасадата на къщата – дали няма да е облицована с камъни или пък ще си бъде тухлена. Можеш да добавиш стълбище пред врата или пък постелка с шантав надпис. Допълнителни елементи като щори и звънец също са добре дошли. Накрая оцвети по вкуса си.

21. Как се рисува цвете

Когато става въпрос за картичка или за някаква обикновена скица докато ни е скучно, цветята са най-универсалното решение. В повечето случаи идеята всъщност идва от само себе си, но сме приготвили някои упътвания, за да разбереш как се рисува цвете по най-лесния начин. Ако рисуваш цветето според снимка или просто си го представяш, най-добре както със скелетите на животните, изобрази цветчетата в някакви геометрични форми. Ако става въпрос например за маргаритка, това биха били кръг в центъра, заобиколен от множество удължени овали. Когато имаш тази груба скица, започни да оформяш цвета в естествения му вид. Продължи със стъблото – никога не го прави абсолютно право, защото това не би изглеждало достоверно. След това идва ред на листенцата – можеш да ги изобразиш като заострени овали. На практика цветето ти е готово. За да изглежда по-професионално рисунката ти, можеш да се заиграеш със светлосенките – например при маргаритката би било подходящо да потъмниш вътрешната част на цветчетата.

22. Как се рисува жаба

Жабките са много сладки стига да не са ти в двора. Не е учудващо, че фирмата „Haribo“ ги използва като форма за вид желирани бонбони. Малко идеи за това как се рисува жаба лесно ще намериш на следващите редове.
Започни с хоризонтален овал за главата и го свържи с кръг за тялото. Върху главата нарисувай две по-малки кръгчета за очите, всяко от което раздели с хоризонтална черта през средата – горната част ще служи за клепач, а в долната нарисувай зеницата като не забравяй, че част от нея е покрита от клепача. След това добави краката и ръцете отстрани на тялото. Най-добре започни с краката и постави ръцете върху тях. За да довършиш картинката, нарисувай разтеглената уста и оцвети.

23. Как се рисува папагал

С разноцветното си оперение папагалите са много интересен обект за рисуване, а понякога са задължителна част от по-голяма картина, например на рамото на някой пират. Сега ще ти обясним по-специално как се рисува папагал, седнал на клон. Започни с кръг за главата и издължен овал по диагонала за тялото. Оформи човката и окото, както и окосмението по горната част на главата. Продължи като нанесеш крилото и опашката по продължението на тялото. Върху тях нарисувай различни видове пера – някои по-дълги, други къси, но широки (за целта разгледай картинки в интернет), но не забравяй да са насочени в посока надолу. След това добави краката – можеш да ги изобразиш като удебелени затворени скоби. Под тях оформи някакво клонче. Накрая оцвети – не се притеснявай да използваш дори най-ярките цветове в палитрата – колкото по-екзотично, толкова по-добре!

24. Как се рисува щъркел

Щъркелите се свързват не само с пристигането на пролетта, но и с появата на бебетата. Ако искаш да изненадаш някого с картичка по подобен повод, тук си на правилното място. С няколко лесни стъпки ще научиш как се рисува щъркел. Започни с малко кръгче за главата. Тялото трябва да е в хоризонтална овална форма. За да свържеш тялото и главата, нарисувай крива линия, подобна на кука, между двете (врата). Нарисувай крилото по продължението на тялото и довърши с пухкава опашка. Продължи с дългия и заострен клюн и удебели врата, за да е пропорционален. След това се заеми с краката – единият може да е изправен, а другият – сгънат на около 90 градуса. Стъпалата са звездовидни, с четири върха. Накрая оформи окото и оцветяването – можеш да сложиш например черно петно на крилото. Ако картичката е за бебе, нарисувай вързоп, захванат от клюна, от който да се подава бебешка главичка.

25. Как се рисува делфин

Кой ли от нас не си е мечтал да се носи по вълните с делфините или поне да наблюдава красивите им скоци в делфинариума? А може би ти се приисква да можеш да нарисуваш един, когато ти доскучава? Със следващите прости указания ще добиеш представа как се рисува делфин за кратко време. Започни с една извита линия (нещо като формата на обърнат банан) и постави върху нея малко кръгче за главата, овал за тялото и три намаляващи по големина кръга за опашката. Около тях оформи контурите на тялото на животното, като опашката трябва да завършва с триъгълна форма с малка цепка по средата на дългата страна. След това се заеми с муцуната – тя е издадена напред, но не е остра. С една черта създай устата и после нарисувай окото. Накрая обърни внимание на перките – една от горната страна на тялото и две от долната. Перката отгоре трябва да е по-заострена, а двете долни – по-овални.

26. Как се рисува лъв

Неслучайно наречен „цар на животните“, той е особено впечатляващ хищник, поради което си заслужава да знаеш как се рисува лъв. С няколко движения на молива ще успееш да пресъздадеш това величие и на лист хартия.
Започни с голям кръг за глава и хоризонтален овал за тялото. Около тях очертай контура на тялото като добавиш и краката – те не трябва да са особено дълги. Можеш да нарисуваш трите от тях да са поставени на земята, а единият да е свит. Захвани се с муцуната, която трябва да е съвсем леко издадена напред, и около нея нарисувай буйната грива – тя трябва да огражда муцуната и да стига до малко пред челото. Ушите на лъва са съвсем малки. Добави отзад опашка, завършваща с нещо като пискюл. Оформи оставащите детайли – око, нос, лапи и окосмение и твоят лъв ще е готов.

27. Как се рисува снежен човек

Ако Коледа наближава и ти се иска да изненадаш няколко с картичка, снежният човек е едно от най-лесните неща, които можеш да нарисуваш. Повечко информация за това как се рисува снежен човек ще откриеш на следващите редове. Започни с три кръга един върху друг. Големината им трябва да се покачва отгоре надолу, а самите кръгове трябва да се припокриват съвсем леко. След това продължи с лицето – сложи две черни очи и нос във формата на морков. Усмивката трябва да се състои от кръгчета, наредени близко едно до друго, за да бъде картинката реалистична. Към средния кръг от тялото добави ръце от клони, разклоняващи се в края. Оттук нататък остават аксесоарите – можеш да нарисуваш шал, цилиндър или тиган на главата и метла в една от ръцете.

28. Как се рисува петел

Петлите имат важна роля в много фолклорни произведения, затова ще ти дадем няколко идеи как се рисува петел, в случай че си се вдъхновил по темата. Главата представлява малко кръгче, а тялото трябва да е широко и извито подобно на латинската буква „u“. Към главата прилепи задължителния гребен и брадата, а върху тялото нарисувай едно крило и широка опашка. Краката трябва да са по-скоро къси и разчленени при стъпалата. За финал довърши елементи като оперението, човката и окото. Тук също е препоръчително да заложиш на пъстрите цветове.

29. Как се рисува сърце

Иска ти се да изненадаш някого с красива валентинка? Или просто обичаш да си рисуваш сърчица тук и там? И в двата случая ще те научим как се рисува сърце, за да бъде илюстрацията ти съвършена. Нарисувай два идентични кръга един до друг, които да се припокриват минимално. За по-ефективни резултати използвай пергел, капачка или каквото ти хрумне с кръгла форма. През центъра на двата кръга начертай хоризонтална линия, която служи за основа на обърнат надолу триъгълник. От долния ъгъл на триъгълника нарисувай заоблени линии до кръговете, за да постигнеш желаната форма. И така, пропорциите на твоето сърце ще са идеални. Във всеки от кръговете можеш да нарисуваш диагонално по едно малко правоъгълниче, което да оставиш неоцветено, за да постигнеш ефекта на отблясъци върху сърцето. Изтрий вътрешните линии на триъгълника и оцвети по желание.

30. Как се рисува балерина

Балерините са едни от най-изящните същества и са ставали предмет на изкуството нерядко – например в картините на Дега. Ако и ти искаш да знаеш как се рисува балерина, прочети следващите редове. Както при всеки човек, започни с оформяне на скелета като около кръста поставиш голям кръг, който ще служи за пачката (балетната рокля) на балерината. Ръцете и краката трябва да са изпънати – можеш например да нарисуваш едната ръка вдигната, а другата пусната, но стегната. Оформи горната част на тялото като обърнеш особено внимание на гърба, който трябва да е максимално изправен. Краката трябва да са фини, но мускулести, така че направи по-голяма извивка при прасците. Главата на балерината винаги проследява някоя от ръцете, така че я обърни в съответната посока и изобрази прическата като стегнат кок. Оттук нататък можеш да си поиграеш с роклята, короната и палците (балетните обувки). Имай предвид, че въпреки че по картинките връзките на балетните обувки често са преплетени високо нагоре по крака, в действителност това не се случва, а те са вързани на панделка около глезена.

Reply