Как да разберем дали момче или момиче ни харесва

„Обича ме, не ме обича, обича ме, не ме обича, обича ме…“. Как да разберем дали момиче ни харесва? Как да разберем дали момче ни харесва? За жалост, отдавна отмина периодът, в който маргаритките бяха най-сигурното доказателство, че някой изпитва към нас същото, каквото и ние към него. Подхвърлените валентинки в часа по математика също останаха в миналото. А когато сме в неведение, мисълта за този един човек става обсебваща, отвръща фокуса ни от всичко останало и дори влияе на настроението ни. И не стига всичко това, но този насреща може съвсем да ни обърка с държанието си. Как тогава да разчетем намеренията му? Всъщност обикновено се появяват особено ясни знаци, когато някой е насочил интереса си към нас. Нужно е единствено да ги забележим. Тъй като съществуват съществени разлики в държанието на двата пола в подобна ситуация, ще разделя статията, отделяйки внимание на всеки от тях поотделно. Ако и Вие се колебаете и държите да разберете как е настроен човекът, който разтупва сърцето Ви, се надявам следващите редове да разяснят Вашите въпроси.

Как да разберем дали момиче ни харесва

Първото, което ще забележите е, че въпросната девойка ще се озовава особено често там, където сте и Вие. Момичетата винаги успяват да се информират къде и по кое време ще могат „случайно“ да засекат този, когото искат, така че със сигурност ще се радвате на присъствието ѝ по-често отколкото досега. Самото ѝ държание също ще е различно. Разбира се, всяко момиче действа по свой собствен начин, но в общия случай ще забележите поне два-три от следващите характерни знаци. На първо място тя ще се смее на всичките Ви шеги, независимо колко забавни са те всъщност. Освен това, ще се старае да си говорите по-често и ще Ви иска съвет или помощ при всеки удобен случай (това обаче може да не важи за по-срамежливи момичета). Замислете се и над характера на разговорите ви. Ако девойката Ви споделя особено по-лични преживявания и размисли, то сигурно цели да се сближите. Планира ли бъдещи събития и мероприятия, които да посетите заедно, в общи линии излага чувствата си на директен показ. Обърнете голямо внимание на очния контакт между вас. Ако тя задържа погледа си или пък навежда очи и се усмихва, когато я погледнете, това при всички положения издава нейния интерес.

Физическият допир също е съществена част от репертоара. Ако момичето Ви докосва при всяка възможност, значи сте на правия път. Още повече, ако Ви прегръща спонтанно. Прегръдката обикновено е считана за приятелски знак, но със сигурност ще Ви направи впечатление, когато се случва по-често от обикновено. Представете си например да играете джаги двама на двама и с момичето сте в един отбор. Ако след всеки ваш гол, тя Ви прегръща, отношението ѝ не може да бъде просто приятелско. Начинът ѝ на обличане също може да бъде израз на чувствата ѝ към Вас. Когато едно момиче харесва някого, то ще се старае да изглежда изумително при всяка възможна среща. За жалост, много от представителите на силния пол рядко забелязват усилията на дамите в тази насока. Но пък може и да грабне вниманието Ви, че тя е с най-официалната си пола на игра на боулинг или пък е облякла роклята си на цветя за излизане на по бира. Държанието на приятелките ѝ също ще е показателно.

Ще Ви открехна по един въпрос: момичетата обичат да споделят всичко с дружките си, особено що се отнася до обекта на желанията им. Ако забележите, че групичката ѝ се е обърнала към Вас или пък се подсмихват, то най-вероятно сте станали предмет на разговора им. В общи линии, момичетата дават доста ясни знаци, когато са заинтересовани от някого, но в случай, че момчето е хлътнало, шансът в главата му да е каша и да не забелязва намеците не е никак малък. Но нека парафразираме текста на популярната песен на Smash Mouth от филма „Шрек“: „никога няма да знаеш ако не отидеш“ или в нашия случай – никога няма да разбереш ако не попиташ. Всички знаем колко е трудно директно да изложиш чувствата си пред някого, но защо да губите време в това да разчитате нечии знаци, когато изходът е винаги един. Няколко прости думи могат в най-лошия случай просто да Ви спестят часове на безплодно чудене и маене или в най-добрия – да Ви спечелят желаната половинка. Колко мъчителна може да е всъщност една крачка?

Ако още сте в началото и обмисляте как да я спечелите – какво тогава? Е, по-лесно ще е да обобщим какво да не правите. Недейте да бъдете недостъпен прекалено дълго време. За някакъв начален флирт може и да е успешна тактика, но с течение на времето момичето може просто да заключи, че нямате интерес или че като цяло сте с по-дръпнат характер. Флиртуването с други момичета също е опасно – в общия случай ще оставите у нея впечатлението или че не я харесвате достатъчно, или че е поредната рибка на въдицата Ви. Оттук нататък какво? Опитвайте се да я изслушате, запомнете нещо специфично и в по-късен момент я изненадайте като покажете, че още се върти в главата Ви. Обръщайте внимание на външния ѝ вид – както вече споменахме, причината тя да изглежда така зашеметяващо може да сте самите Вие. Малките жестове винаги са с най-голямо значение. Ако Ви е споменала, че обича панди, защо да не ѝ подарите малка плюшена панда? Нищо няма да постави на лицето ѝ по-голяма усмивка. Старайте се да се държите галантно с приятелките ѝ, но избегнете всякакъв флирт – много от момичетата държат на доброто мнение и подкрепата на дружките си по тези въпроси. Обърнете внимание на детайлите и приятните последици ще са налице!

Как да разберем дали момче ни харесва

Ако си припомним посланието на филма „He’s just not that into you“, правилото гласи, че момче харесва ли те, винаги ще намери начин да ти се обади…освен ако не си изключението. А какво следва ако си това изключение? В случай, че по цял ден си задавате въпросите „харесва ли ме и как да разбера дали ме харесва“, замислете се дали Вашият любимец не Ви изпраща някой от следващите сигнали. На първо място: комплиментите. Това е нещо, което може да Ви се струва съвсем естествено, но обръща ли едно момче внимание на външния Ви вид, то по всяка вероятност има предвид и нещо повече. Особено ако забележи различния оттенък на косата Ви или новата Ви чанта – представителите на силния пол обикновено просто не отразяват подобни неща ако момичето не значи нещо за тях. Изключение в случая обаче би могло да бъде момче, което Ви е особено добър приятел. Насочете вниманието си и върху разговорите ви – спомня ли си детайли и задава ли Ви въпроси отново по-късно, това значи, че се интересува от Вас и наистина държи да се сближите.

Много е вероятно и да забележите, че при всяка удобна възможност Ви задава въпроси, на които по всяка вероятност знае отговора или може да отправи и към всекиго другиго (например: „Колко е часът?“, „Имаш ли запалка?“). Друг знак в желаната посока може да бъде и тенденцията му да открива общи интереси с Вас – например ако Ви пита за любимия Ви жанр филми и спомене, че предпочитанията му съвпадат с Вашите. Съвсем обнадеждаващ може да бъде и фактът, че се държи към Вас по-различно отколкото с приятелките Ви. Ако на купон се грижи чашата Ви да е пълна или пък предложи специално на Вас якето си, в случай че сте с компания навън. Много от момчетата опитват да се докажат като мъжкари пред любимката си – например ще Ви предложат да носят тежката Ви раница или да Ви отворят бутилката – ако попаднете в подобна ситуация, оставете го да Ви помогне, дори да нямате нужда от съдействие, и му благодарете. Въобще, забележите ли прояви на внимание, поощрявайте ги. Никой няма да се впечатли от студеното Ви държание, дори да доказвате на себе си колко сте независима. Езикът на тялото му също може да е показателен. Ако често се навежда към Вас, когато си говорите, дори когато не сте на място, където се чува трудно, по всяка вероятност изпитва нужда от физическа близост. Очният контакт също е от значение – проследете дали Ви поглежда често и дали задържа погледа си, когато срещнете очи. Социалните мрежи могат много да улеснят гадаенето дали момчето има интерес към Вас или не. Ако Ви направи впечатление, че момчето Ви пише по-често от обикновено или че например Ви кани на събития, на които ще присъства и самият той, можете да сте сигурни, че не сте му безразлична. И не забравяйте, че живеем в 21-ви век, когато няма нищо странно в това, момичето да направи първата крачка. Най-лесният начин да проверите интереса му би бил да го поканите на разходка или на купон – обикновено реакцията му ще Ви е достатъчна.

И все пак, голям брой момичета не долавят тези знаци от момчетата, които ги интересуват. Какво следва… Как да му се харесам? Как да го накарам да мисли за мен? Как да го накарам да се влюби в мен? Дами, съществува едно универсално правило: бъдете себе си. Толкова много девойки изпускат шанса си поради факта, че не са уверени в себе си и имитират нечие чуждо поведение. Или пък избират да играят някаква роля – например на принцесата, която постоянно има нужда от помощ. Е, това няма как някой да го вземе на сериозно. А пък ако някой не Ви харесва заради самата Вас, то какъв е смисълът тогава? Въпреки всичко, разбира се, има насоки, в които да се постараете, в случай че целите да привлечете нечие внимание. Опитайте се да изглеждате възможно най-добре. Да, всички предпочитаме натуралното и няма никаква нужда да се покривате с тонове грим, но натуралните косми например не са привлекателни за никого. Недейте да се заблуждавате, че трябва да притежавате тялото на Адриана Лима, за да Ви забележи – в общия случай някоя и друга приятна извивка е напълно достатъчна за него. Няма нужда и да се обличате предизвикателно – особено ако се надявате на по-сериозни отношения с момчето, което харесвате. Все пак, старайте се да изглеждате приятно и редуцирайте приложенията на анцуга до сутрешния джогинг в парка. Хубавият парфюм също е малък, но много съществен детайл. Интересувайте се от него. Задавайте му въпроси за хобитата му, музикалните му предпочитания, работния му ден (разбира се, опитайте се да не навлизате прекалено в личното му пространство или да ставате досадна). Повечето момчета обичат да обясняват – само им дайте шанс. Особено важно е да избягвате да псувате. Това никак не допринася за привлекателния и чаровен образ, който съответният мистър Х е изградил за Вас в главата си. Имайте предвид, че желаната Ви половинка може първоначално да не се държи по същия начин с Вас пред приятелите си, както когато сте сами. Дори да няма обяснима причина за този тип поведение, не се отчайвайте. И въобще, забравете въпроса „Как да го накарам да се влюби“. Това просто няма как да се случи насилствено. Ако не реагира на сигналите Ви, значи не е писано. Ако трябва да се държите различно от обикновено, за да го впечатлите, значи не е писано. Има толкова риба в морето. А на Вас остава само да се пуснете по течението.

За Финал

„Мъжете са от Марс, жените – от Венера“. Точно така се чувстваме в опитите си да разшифроваме представителя на противоположния пол, обсебил мислите ни. И въпреки всичко не можем едни без други. Всеки от нас е изпитвал познатите любовни терзания. Колко безсънни нощи се дължат на въпросите „харесва ли ме“, „как да разбера дали ме обича“, „как да го/я спечеля“… А до колко малко се свеждат вариантите за отговор. Цялата тази дилема и хаос от мисли много често ни пречат да доловим съвсем ясните намерения на другия. И това е в добрия случай. От друга страна, може би просто наистина идваме от различни планети. Въпреки подробните ни обяснения по-горе, трябва да имате предвид, че съществуват почти толкова изключения колкото и правила, както за единия, така и за другия пол, що се отнася до поведението им, когато вниманието им бъде привлечено . Всичко това се дължи на персоналните качества на човека – логично е, че едно срамежливо момиче ще бъде много по-затворено относно чувствата си от някоя нахакана девойка, както и че момче, което е по-разговорливо, ще се грижи да поддържа разговора, докато едно тихо момче ще се надява на момичето да се погрижи за това. Съветът ни в крайна сметка е просто да слушате интуицията си. Колко далеч може да сте от истината? А в случай че и това не проработи – е, принципът на „проба-грешка“ никога няма да излезе от употреба.

Reply