Как да разберем дали момче или момиче ни харесва

„Обича ме, не ме обича, обича ме, не ме обича, обича ме…“

Как да разберем дали момиче ни харесва? Как да разберем дали момче ни харесва? За жалост, отдавна отмина периодът, в който маргаритките бяха най-сигурното доказателство, че някой изпитва към нас същото, каквото и ние към него. Подхвърлените валентинки в часа по математика също останаха в миналото.

Когато сме в неведение, мисълта за този един човек става обсебваща, отвръща фокуса ни от всичко останало и дори влияе на настроението ни. И не стига всичко това, но този насреща може съвсем да ни обърка с държанието си. Как тогава да разчетем намеренията му?

Всъщност обикновено се появяват особено ясни знаци, когато някой е насочил интереса си към нас. Нужно е единствено да ги забележим. Тъй като съществуват съществени разлики в държанието на двата пола в подобна ситуация, ще разделя статията, отделяйки внимание на всеки от тях поотделно. Ако и ти се колебаеш и държиш да разбереш как е настроен човекът, който разтуптява сърцето ти, продължи да четеш и нещата ще ти се изяснят.

Как да разберем дали момиче ни харесва

Различно отношение

Първото, което ще забележиш е, че въпросната девойка ще се озовава особено често там, където си и ти. Момичетата винаги успяват да се информират къде и по кое време ще могат „случайно“ да засекат този, когото искат, така че със сигурност ще се радваш на присъствието ѝ по-често отколкото досега. Самото ѝ държание също ще е различно, но по какъв начин?

Разбира се, всяко момиче действа по свой собствен начин, но в общия случай ще забележиш поне два или три от следващите характерни знаци. На първо място тя ще се смее на всичките ти шеги, независимо колко забавни са те всъщност. Освен това ще се старае да си говорите по-често и ще ти иска съвет или помощ при всеки удобен случай. Това обаче може да не важи за по-срамежливи момичета, така че е най-добре да обърнем внимание на останалите признаци.

Приятелки-предателки

Ще те открехна по един въпрос: момичетата обичат да споделят всичко с дружките си, особено що се отнася до обекта на желанията им. Ако забележиш, че групичката ѝ се е обърнала към теб или пък се подсмихват, то най-вероятно си станал предмет на разговора им. В общи линии, момичетата дават доста ясни знаци, когато са заинтересовани от някого, но в случай, че момчето е хлътнало, шансът в главата му да е каша и да не забелязва намеците не е никак малък. Не би ли било хубаво, ако можехме просто да видим интересът ѝ? Можем!

Външният вид е важен

Начинът ѝ на обличане също може да бъде израз на чувствата ѝ към теб. Когато едно момиче харесва някого, тя ще се старае да изглежда изумително при всяка възможна среща. За жалост, много от представителите на силния пол рядко забелязват усилията на дамите в тази насока. Но пък може и да грабне вниманието ти, че тя е с най-официалната си пола на игра на боулинг или пък е облякла роклята си на цветя за излизане на по бира. Това би трябвало да е достатъчно за всеки, но някои от нас не сме много наблюдателни. Последните знаци, които ще ти разкрия, би трябвало да разсеят и последните ти съмнения.

Желание за интимност

Замисли се над характера на разговорите ви. Ако девойката Ви споделя особено по-лични преживявания и размисли, то сигурно цели да се сближите. Планира ли бъдещи събития и мероприятия, които да посетите заедно, в общи линии излага чувствата си на директен показ. Обърнете голямо внимание на визуалния контакт между вас. Ако тя задържа погледа си върху теб или пък навежда очи и се усмихва, когато я погледнеш, това при всички положения показва нейния интерес. Разбира се, издайническите признаци не свършват до тук.

Физическият допир също е съществена част от репертоара. Ако момичето те докосва при всяка възможност, значи си на прав път. Още повече ако те прегръща спонтанно. Прегръдката обикновено е считана за приятелски знак, но със сигурност ще ти направи впечатление, когато се случва по-често от обикновено. Представи си например да играете джаги двама на двама и с момичето да сте в един отбор (страхотно, нали). Ако след всеки ваш гол тя те прегръща, отношението ѝ не може да бъде просто приятелско. Но ако дори това не е достатъчно за теб, нека перефразираме текста на популярната песен на Smash Mouth от филма „Шрек“: „Никога няма да знаеш ако не отидеш“ или в нашия случай – никога няма да разбереш ако не попиташ.

ПРОСТО ГО НАПРАВИ

Всички знаем колко е трудно директно да изложим чувствата си пред някого, но защо да губим време в това да разчитаме нечии знаци, когато изходът е винаги един и същ. Няколко прости думи могат в най-лошия случай просто да ти спестят часове на безплодно чудене и маене или в най-добрия – да ти спечелят желаната половинка. Колко мъчителна може да е всъщност една крачка? Окей, ако вече си в началото и обмисляш как да я спечелиш – тогава какво?

Как да я спечелим

Е, по-лесно ще е да обобщим какво да не правиш. Недей да бъдеш недостъпен прекалено дълго време. За някакъв начален флирт може и да е успешна тактика, но с течение на времето момичето може просто да заключи, че нямаш интерес или че като цяло си с по-дръпнат характер. Флиртуването с други момичета също е опасно – в общия случай ще оставиш у нея впечатлението или че не я харесваш достатъчно, или че е поредната рибка на въдицата ти. Оттук нататък какво?

Опитвай се да я изслушваш, запомни нещо специфично и в по-късен момент я изненадай като покажеш, че още се върти в главата ти. Обръщай внимание на външния ѝ вид – както вече споменах, причината тя да изглежда така зашеметяващо може да си самия ти. Малките жестове винаги са с най-голямо значение. Ако ти е споменала, че обича панди, защо да не ѝ подариш малка плюшена панда? Нищо няма да постави на лицето ѝ по-голяма усмивка.

Старай се да се държиш галантно с приятелките ѝ, но избегни всякакъв флирт – много от момичетата държат на доброто мнение и подкрепата на дружките си по тези въпроси. Обърни внимание на детайлите и приятните последици ще са налице!

Как да разберем дали момче ни харесва

Ако си припомним посланието на филма „He’s Just Not That into You“, правилото гласи, че момче харесва ли те, винаги ще намери начин да ти се обади… освен ако не си изключението. А какво следва ако си това изключение? В случай, че по цял ден си задаваш въпросите „харесва ли ме и как да разбера дали ме харесва“, замисли се дали Вашият любимец не ти изпраща някой от следните сигнали.

Променено отношение

На първо място: комплиментите. Това е нещо, което може да ти се струва съвсем естествено, но обръща ли едно момче внимание на външния ти вид, то по всяка вероятност има предвид и нещо повече. Особено ако забележи различния оттенък на косата ти или новата ти чанта – представителите на силния пол обикновено просто не отразяват подобни неща ако момичето не значи нещо за тях. Изключение в случая обаче би могло да бъде момче, което ти е особено добър приятел, затова имай едно наум и се опитай да засечеш и останалите признаци.

Например, съвсем обнадеждаващ може да бъде и фактът, че се държи към теб по-различно отколкото с приятелките ти.

Ако на купон се грижи чашата ти да е пълна или пък предложи специално на теб якето си, в случай че сте с компания навън. Много от момчетата опитват да се докажат като мъжкари пред любимката си – например ще ти предложат да носят тежката ти раница или да ти отворят бутилката. Ако попаднеш в подобна ситуация, остави го да ти помогне, дори да нямаш нужда от съдействие, и му благодари. Въобще, забележиш ли проява на внимание, поощри я. За да я разпознаваш по-добре, упражнявай се да четеш между редовете. Ще ти покажа, че и от разговорите ви можеш да разбереш това, което най-много те вълнува.

Сладки приказки

Сигурен признак, че се интересува от теб и наистина държи да се сближите е, ако си спомня детайли от разговорите ви и задава въпроси свързани с тях по-късно.

Много е вероятно и да забележиш, че при всяка удобна възможност ти задава въпроси, на които по всяка вероятност знае отговора или може да отправи и към всекиго другиго (например: „Колко е часът?“, „Имаш ли запалка?“).

Друг знак в желаната посока може да бъде и тенденцията му да открива общи интереси с теб – например ако те пита за любимия ти жанр филми и спомене, че предпочитанията му съвпадат с твоите. Също така не е нужно да казва нещо, за да „каже“ нещо. Нека поясня.

Тялото издава

Езикът на тялото му може да бъде много показателен. Ако често се навежда към теб, когато си говорите, дори когато не сте на място, където се чува трудно, по всяка вероятност изпитва нужда от физическа близост. Контакт с очите също е от значение – проследи дали те поглежда често и дали задържа погледа си, когато види, че и ти го гледаш. Ако се притесняваш, има и по-„безопасни“ начини да разкриеш чувствата му.

Живеем в 21-и век

Социалните мрежи могат много да улеснят гадаенето дали момчето има интерес към теб или не. Ако ти направи впечатление, че момчето ти пише по-често от обикновено или че например те кани на събития, на които ще присъства и самия той, можеш да си сигурна, че не си му безразлична. И не забравяй, че живеем в 21-ви век, когато няма нищо странно в това момичето да направи първата крачка. Най-лесният начин да провериш интереса му би бил да го поканиш на разходка или на купон – обикновено реакцията му ще ти е достатъчна.

Как да го спечелим

Все пак, голям брой момичета не долавят тези знаци от момчетата, които ги интересуват. Какво следва… Как да му се харесам? Как да го накарам да мисли за мен? Как да го накарам да се влюби в мен? Съществува едно универсално правило: бъди себе си. Толкова много девойки изпускат шанса си поради факта, че не са уверени в себе си и имитират нечие чуждо поведение.

Или пък избират да играят някаква роля – например на принцесата, която постоянно има нужда от помощ. Е, това няма как някой да го вземе на сериозно. А пък ако някой не те харесва заради самата теб, то какъв е смисълът тогава? Въпреки всичко, разбира се, има насоки, в които да се постараеш, в случай че целиш да привлечеш нечие внимание.

Външният вид е важен

Опитай се да изглеждаш възможно най-добре. Да, всички предпочитаме натуралното и няма никаква нужда да се покриваш с тонове грим, но натуралните косми например не са привлекателни за никого. Недей да се заблуждаваш, че трябва да притежаваш тялото на Адриана Лима, за да те забележи – в общия случай някоя и друга приятна извивка е напълно достатъчна за него. Няма нужда и да се обличаш предизвикателно – особено ако се надяваш на по-сериозни отношения с момчето, което харесваш. Все пак, старай се да изглеждаш приятно и редуцирай приложенията на анцуга до сутрешния джогинг в парка. Хубавият парфюм също е малък, но много съществен детайл. Само повърхностни мерки обаче не стигат.

Покажи заинтересованост

Интересувай се от него. Задавай въпроси за хобитата му, музикалните му предпочитания, работния му ден . Разбира се, опитай се да не навлизаш прекалено в личното му пространство или да ставаш досадна. Повечето момчета обичат да обясняват – само им дай шанс. Особено важно е да избягваш да псуваш. Това никак не допринася за привлекателния и чаровен образ, който съответният мистър Х е изградил за теб в главата си. Има още един голям препъникамък за повечето хора. Лесно ще го избегнеш обаче, когато знаеш какъв е.

Последният замък

Имай предвид, че желаната ти половинка може първоначално да не се държи по същия начин с теб пред приятелите си, както когато сте сами. Дори да няма обяснима причина за този тип поведение, не се отчайвай. И въобще, забрави въпроса „Как да го накарам да се влюби“. Това просто няма как да се случи насилствено. Ако не реагира на сигналите ти, значи не е писано. Ако трябва да се държиш различно от обикновено, за да го впечатлиш, значи не е писано. Има толкова риба в морето. А на теб остава само да се пуснеш по течението.

Финални думи от мен

„Мъжете са от Марс, жените – от Венера“. Точно така се чувстваме в опитите си да разшифроваме представителя на противоположния пол, обсебил мислите ни. И въпреки всичко не можем едни без други. Всеки от нас е изпитвал познатите любовни терзания. Колко безсънни нощи се дължат на въпросите „Харесва ли ме?“, „Как да разбера дали ме обича?“, „Как да го/я спечеля?” А до колко малко се свеждат вариантите за отговор…

Цялата тази дилема и хаос от мисли много често ни пречат да доловим съвсем ясните намерения на другия. И това е в добрия случай. От друга страна, може би просто наистина идваме от различни планети. Имай предвид, че съществуват почти толкова изключения, колкото и правила що се отнася до поведението и на двата пола. Когато вниманието ни бъде привлечено от някой, всичко може да се случи. И това не е нещо странно, напротив.

Всичко се дължи на личните особености на човека – логично е, че едно срамежливо момиче ще бъде много по-затворено относно чувствата си от някоя нахакана девойка, както и че момче, което е по-разговорливо, ще се грижи да поддържа разговора, докато едно тихо момче ще се надява на момичето да се погрижи за това. Съветът ми в крайна сметка е просто да слушаш интуицията си. Колко далеч може да си от истината? А в случай че и това не проработи – е, принципът на „проба-грешка“ никога няма да излезе от употреба.

Аз бях дотук. Сега си ти!

Reply